25 Şubat 2015 Çarşamba

Rus Seviye 10 Ağır Tank IS-4


Oyunun en sağlam tanklarından biri olan savunmanın göz bebeği olan IS-4 incelemesiyle karşınızdayız. 

Tank Özellikleri:



















İlk Bakış:

Tankın teknik özelliklerine geçmeden önce tam bir savunma tankı olduğunu söylemek zorundayım. Orta tanklar hatta heavy tanklar arasında bile hareket kabiliyeti bakımından en yavaş tanklardan biri. Bu avantajlarından yoksun olan IS-4 zırhı, canı ve yükleme süresiyle önce çıkıyor. Özellikle klan savaşlarında yem veya savunma aracı olarak kullanacağınız bir tank varsa o da IS-4’tür.

Not:IS-4 için küçük bir ekleme. Tank 0.7.3 güncellemesi öncesinde seviye 9 rus ağır tankmış ve o dönemin mekaniklerinde eşsiz bir tank olduğu söyleniyor. Bu da ekstra bir bilgi.  

Silahın eğilme/kalkma derecesi: -6°/+16°
Kamuflaj: Ağır tank için orta seviyede
Ortalama tamir masrafı: 25 000 kredi

Artıları
-Oldukça iyi bir ön ve yan zırh. Özellikle orta ve uzun mesafelerde etkili.
-Sidescapping için mükemmel bir tank.
-Görece düşük yükleme süresi
-Canı ve zırhının efektif kullanımda tam bir hat tutma ve ittirme kabiliyetinin bulunması


Eksileri
-Düşük manevra kabiliyeti ve taret dönüşü
-Gold mermisinin HEAT olması
-Hızı ve hızlanmasının yetersizliği
-Hulldown'a yatkın olmayışı ve komutan kupolasından kolay hasar alması


Üstlenebileceği Roller

1-Yakın mesafe savaşçısı 2-Savunmacı 3-Orta mesafe nişancısı

Mürettebat:
1. Komutan(Aynı zamanda Radyocu)  
2.Topçu

3.Sürücü

4.Yükleyici

Tavsiye edilen mürettebat yetenekleri ve ekipmanlar

Komutan(Radyocu): 6.His /  Durumsal Farkındalık / Keşif / Kamuflaj

Topçu: Tamir/ Anlık Atış / Kamuflaj / Silahtar

Sürücü: Tamir/ Konforlu Yolculuk / Arazi Sürücüsü / Kamuflaj

Yükleyici: Tamir/ Güvenli Depolama/ Kamuflaj / Yangın Söndürme

Donanım:   /    /  (     veya  )




Sıkça Sorulan Sorular:


"Neden BIA yok?":



-Bildiğiniz üzere, BIA perk i bütün mürettebatınızda %100 seviyesinde olması gerekir. Ana beceride +%5 bonus demek, tankın herşeyine +%5 anlamına gelmiyor. Kabaca %2.3 daha hızlı dolum süresi, +%1.5 kamuflaj (tanka göre değişir), +%2 nişan süresi gibi iyileştirmeler veriyor. Buraya kadar herşey güzel ancak, bütün mürettebatta olma koşulu ve %100 olana kadar çalışmaması büyük sorun. %100 olan bir mürettebatın ilk skili tamamlaması için 70-80 civarı maç yapmanız gerekir. İlk skillere bia verdiğinizi düşünün, 70-80 maçı skillsiz mürettebatla oynamış olursunuz. En kötü tarafı da 80 maçı yapana kadar paletiniz 11 saniyede tamir olması sanırım. Kısaca %100 olana kadar çalışmayan, çalışınca da o kadar beklediğinize değmeyen yeteneği vermek sizin takdirinize kalmış.

Aynı şey standart ağır tanklarda da geçerli. Bu yüzden aynı cevabı diğer ağır tank incelemelerinde sıkça görebilirsiniz. :))


"BIA vermememizin sebebi tam olarak nedir?":

- 4. skiller bitince kredi yada altınla yeniden eğitip BIA vermeniz akıllıca bir hamle olur. BIA'sız yapamam diyorsanız 3. skiller bitirip 4. skilleri biraz ilerletince yeniden eğitip BIA vermeniz de uygundur. İlk skillere BIA vermek hata olur yukarıda yazdığım gerekçeden ötürü. İkinci skillere BIA vermek de hata çünkü 2. skillerin %100 olması için de fazladan 130 civarı savaş oynamanız gerekir. 130 maçı da tek skilli tankla oynamak tanktan alacağınız verimi kısıtlar. 3. skillere verilmesi mevzunu anlayabilirsiniz. O nedenle etkinliği, beceri seviyesi ile artan skilleri seçip, 3-4 skilli mürettebata sahip olduktan sonra yeniden eğitme yolu ile BIA vermeniz sizin açınızdan faydalı olur.

"Bu tanka kaplı optik ne alaka modüller biraz absürd gibi?"

- Açıkçası bir tankın olmazsa olmazı görüş mesafesidir. Her ne kadar silüetinizden dolayı kolay spotlansanızda en azından spotlayabilmeniz için çok önemli kaplı optik. Kaplı optikten vazgeçip yerine havalandırma takabilirsiniz ama en uygun ve mantıklı çözüm ilk üçlüdür. Kaplı optik görüş mesafenizi, düşey dengeliyici hareketli atış isabetinizi, hızlı doldurma da yükleme hızınızı arttıracaktır.

Zırh Şeması:


Tank yakın mesafelerde delinebilse de orta uzak mesafelerde açılı pozisyonlarda durursanız yüksek ihtimal sektirecektir. Yakın mesafelerde olabildiğince tankın önünü saklamaya gayret gösterin. Ayrıca tankın yan zırhı gerçekten iyi, sidescrapping için de biçilmiş kaftan ve yandan gelen mermiler nüfus etse bile tank hasar almayabiliyor. Tank yavaşlığından dolayı sizi defansif oynamak zorunda bıraksa da zırhınıza efektif kullanabildiğiniz sürece rahatça güvenebilirsiniz.

Benzer işi yapabilecek aynı sınıftaki diğer tanklarla karşılaştırma:

IS4 vs IS7:

IS4'ün yan ve arka zırhı IS7 ye nazaran daha sağlam. Buna karşılık IS7, IS4'e göre çok daha sağlam ön zırha sahip. Taret zırhı olarak IS7 eşsizken IS-4 taredin üst kısımlarından kolayca delinebiliyor. Her iki tankta silah eğilmesinden yana muzdarip. IS4'ün topu isabet ve nişan alma açısından IS7'ye göre daha güvenilir . IS7'nin taret zırhı, IS4'ünkine göre daha iyi. IS4'ün sahip olduğu can değeri daha fazla. IS7'nin hareket kabiliyeti IS4'ünkine göre üstün.

IS4 vs 113:

Tanklar efektif ön zırh açısından birbirine yakın ama IS-4 yakın mesafede ön zırhtan daha çok hasar alabilir. IS-4 yan zırh açısından daha güçlü. Hız ve manevra konusunda 113 açık ara önde ama yükleme süreleri birbirine yakın arada 1 sn'den az bir fark var. Top eğilmesi olarak IS-4 önde ve bunun farkı arazi haritalarında daha çok kendini gösteriyor. Tabii ki canı 113'ten 200 fazla.

IS4 vs E100:

E100 ön zırh konusunda biraz daha iyi. Yan zırhlarda her ikiside iyi performans gösteriyor. Top konusunda E100 geç doldurması ve dengesiz hasar aralığı nedeniyle IS-4'ün gerisinde. Aynı durum standart mermiler açısından da geçerli. IS4 258mm delerken E100 234mm delmeyle bayağı geride kalıyor. E100 ve IS-4 kağıt üzerinde benzer isabet değerlerine sahipken E100'ün mermi hızının çok yavaş olması büyük eksi. Can bakımındansa E100 200 can önde IS4'ten. Yüksek silüeti yüzünden E100 kamuflaj sıkıntısı yaşıyor ve IS4'ün gerisinde. Genel olarak farklılıkları bir kenara bırakırsak birbiri yerine kullanabilen farklı 2 tank denebilir.

IS4 vs MAUS:

Maus 500 can önde IS4'ten. Ön zırhı güvenilir durumda. Fakat hız konusunda IS4'ün gerisinde. Standart mermi delmesi IS4'ten kötü olsa da gold mermisinin APCR oluşu durumu eşitliyor. Kamuflaj kıyaslamasında IS4'ün fersah fersah gerisinde kalan Maus yüksek silueti ve gittiği yerde çakılı kalmasından ötürü IS-4 kadar etkin olamıyor.

IS4 vs T110E5:

T110E5, IS4'e göre daha hızlı ve daha çevik. Ayrıca atış sıklığı, nişan süresi, isabet, silah eğimesi gibi konularda T110E5, IS4'e göre açık ara önde. Hasar ortalamaları nispeten birbirine yakın ama IS-4 biraz daha önde . IS4 genel olarak (özellikle yan ve arka) T110E5'den zırh konusunda daha üstün. IS4'ün taretindeki zayıf noktayı uzaktan vurmak zorken T110E5'in taretindeki zayıf noktayı 500m uzaktan bile vurabilirsiniz.



IS4 vs FV 215b:



IS4 vs T110E5 konusunda söylenenler aşağı yukarı burada da geçerli. FV 215b, arkadan taretli olduğu için, köşeleri dönerken nispeten zayıf olan gövdeyi önce göstermek zorunda kalıyor. Kısaca IS4'nin zırhı iyi, FV 215b nin ise atış hızı daha iyi diyebiliriz. FV 215b'nin gold mermisiyse APCR. Bunu da FV'nin hanesine + olarak ekleyebiliriz.













24 Şubat 2015 Salı

ESL'e İlk Adım

WOT Türkiye topluluğunda gerçekten eksik olduğumuz bu konuya dikkat çekmek ve Türk oyuncuların işlerini kolaylaştırmak adına böyle bir rehber hazırlama ihtiyacı hissettim. Katkılarından dolayı Platin61 ve Detanoks’a teşekkürler.


Birinci bölümde ilk önce Platin ve Detanoks ile ESL’e katılımın faydaları üzerine kısa bir sohbet ettik. Akabinde de ESL sitesinde hesap açma ve profilinizde gerekli düzenlemelerin nasıl yapılacağını anlattım.







İkinci bölümde de bir takıma katılma, bir takım kurma, takımı hazır hale getirme ve bu takım ile turnuva takvimini takip ederek Go4WOT’a nasıl katılınacağını anlattım.




Umarım faydalı olur, iyi seyirler.

23 Şubat 2015 Pazartesi

Japon Seviye 10 Orta Tank STB-1


Alemin en başına buyruk oyunda Uzakdoğu'nun en hırçın ölüm makinelerinden biri.


Tank Özellikleri:


Oyuna en son eklenen Japon orta tankı olan STB-1 tankı gerek namlu eğilmesi gerek hızı,manevra kabiliyeti,hasar ortalaması ve dakika başına hasarıyla tam bir ölüm makinesi diyebiliriz.Bu tanka gelene kadar oynadığınız tanklarda oynanış biçimi bakımından benzerlik içerdiğinden  açıkçası özellikle seviye 8 ve seviye 9’unu beğenenler bu tankı da beğeneceklerdir.


Silahın eğilme/kalkma derecesi: -10°/+13°
Kamuflaj: Orta tanklar için orta seviyede


Ortalama tamir masrafı: 25 000 kredi


Şimdi tankın teknik özelliklerini inceleyebiliriz.


Artıları:
-Seviye 10 tanklar içerisinde en iyi top eğilmesine sahip tank.
-Birçok engebeli arazi şartında oynamaya müsait.
-Düşük yükleme süresi ve yüksek ortalama hasar.
-Orta tanklara has hız,hızlanma ve manevra kabiliyeti.
-Takım çalışması veya tek oynanmaya müsait.


Eksileri:
-Topun atış sonrası,taret dönüşü veya hareket edildiği anda nişan dağılması çok fazla.
-Merminin hedeften fazla sapması
-Yüksek top eğilmesine rağmen taret zırhının özellikle rus rakiplerine göre kolay delinebilir oluşu.


Üstlenebileceği Roller
1-Hulldown master 2-Orta mesafe hasar makinesi 3-Pasif spota yatkın
4-Yakın mesafe takım oyuncusu


Mürettebat:
1. Komutan(aynı zamanda radyocu)  
2.Topçu


3.Sürücü


4.Yükleyici


Tavsiye edilen mürettebat yetenekleri ve ekipmanlar


Komutan(Radyocu): 6.His /  Durumsal Farkındalık / Keşif / Kamuflaj


Topçu: Tamir/ Anlık Atış / Kamuflaj / Yangın Söndürme ya da %100'de belirlenmiş hedef


Sürücü: Tamir/ Konforlu Yolculuk / Arazi Sürücüsü / Kamuflaj


Yükleyici: Tamir/ Kamuflaj / Güvenli Depolama / Yangın Söndürme


Donanım: /   /    veya


Sıkça Sorulan Sorular:


Düşey Dengeleyici mi Geliştirilmiş Top Yöneltme Sistemi mi?


Bildiğiniz gibi herkes bu soruyu soruyor oyunda farkı ne diye. Oyunda önemli olan şeylerden biri ne kadar hızlı odakladığımızdır. Top Yöneltme modülü durduğunuzda daha çabuk odaklanma sağlasa da düşey dengeleyici taret dönüşü ve hareket halindeyken daha az top dağılmasına sebep olduğu için durduğunuzda da dolaylı olarak daha hızlı odaklamanıza sebep oluyor. Ayrıca hareketli atışlarda isabet ettirme olasılığınızda daha yüksek.


Orta tanka BIA verilebilir mi? Bu yetenekleri neye göre belirliyoruz?


Tabii ki verebilirsiniz. Ama özellikle bu denli hareketli oynamanız gereken bir tankta bunca verilebilecek aktif yetenek varken BIA vermek biraz anlamsız. Nitekim World of Tanks'ın orta tank tanıtımlarının bazılarında ful BIA+Kamuflaj+Tamir önerisinde bulunulduğunu görmüşsünüzdür. Hatta tam bir savaşçı yaratmak istiyorsanız bunu uygulayabilirsiniz şeklinde eklemeler bile vardı.  Bu da bir seçenek fakat diğer bütün yeteneklerden muaf olmanıza sebep olacak ve eğer ki değiştirirseniz önceki/sonraki farkı hissedeceksiniz. Bu verilen yeteneklerin elbette ki hepsi bir işe yarıyor. Ama tankı özel ve en verimli haline getirmek istediğimiz için tecrübelerimizden ve okuduklarımızdan faydalanıyoruz. Bunlar birer tavsiye ve karar tabii ki yine sizlerindir.


Hani Düşey Dengeleyici demiştik Havalandırma ne alaka?


Havalandırma daha fazla görüş mesafesi, daha hızlı yükleme, daha çabuk hızlanma gibi birçok özelliği arttıran bir modül. Bu yüzden Düşey Dengeleyici duruma göre Havalandırma ile değiştirilebilir. Tamamen tankı nasıl kullanmak istediğinizle alakalı. Ama ben kendi tankımda Düşey Dengeleyici kullandığımı belirteyim.
Zırh Şeması:




Tankın sektirme ihtimali eğer düşmanla karşı karşıya gelirseniz neredeyse yok. Ama eğer kafanızı gösterir ve uzun süre hareketsiz kalmazsanız basık silüetinizden ötürü vurulamayacak kadar zor bir hedef haline gelebilirsiniz. Onun haricinde zaten E-50M harici ön zırhında sektirebilen pek tank olmadığını düşünürsek tankın ön zırhından performans beklemek yanlış olur. Özellikle seviye 9-10 tankları göz önüne alırsak.


Benzer işi yapabilecek aynı sınıftaki diğer tanklarla karşılaştırma:


STB-1 vs Rus orta tankları


Genel yapı itibariyle rus tankları taret zırhı olarak daha güçlüler. Gövde zırhı konusunda benzerlik gösterseler de oynanışta STB-1'nin biraz daha zayıf olduğunu hissedeceksiniz. STB-1 hız olarak Obj140'la eşit seviyede diyebiliriz. Yükleme süresi olarak rus tanklarından yaklaşık 1 saniye kadar daha geç doldururken rus tanklarının ort. hasarı 320, STB-1 390 hasar ortalaması sağlıyor. Buna karşılık olarak APCR mermiyle ort. zırh delişi 258mm olan  STB-1, 264mm delmeli APCR mermi kullanan rus tanklarının gerisinde. Standart görüş menzili 410 metre ve rus tanklarından 10m fazla. Ama buna nazaran kamuflaj değerleri rus tanklarının gerisinde kalmaktan kurtulamıyor. İsabet konusundaysa rus tankları STB-1'den çok daha iyi durumda.


STB-1 vs Leopard 1


Zırh olarak Leopard 1 tartışmamız en kötü orta tank bu açıdan kıyasa gerek yok. Ama hız ve manevra kabiliyeti STB-1'den üstün ve top eğilmesi STB-1 kadar olmasa da gayet iyi durumda. STB-1 ise yükleme süresinde yaklaşık yarım saniye fark atıyor. Görüş mesafeleri eşit. Kamuflaj değerlerinde Leo ufak bir farkla önde. STB-1 258mm delmeli APCR, Leo 270mm APCR kullanıyor. Leo 1 ise topunun kalitesiyle STB-1'i tamamıyla eziyor. Ort. hasarlarıysa eşit durumda.


STB-1 vs E-50M


E-50M gövde zırhı olarak tartışmasız en iyi orta tank olsa da taretinin daha kolay delinebilir oluşu ve yüksek silüeti sıkıntılı. STB-1 ise basık yapısı ve yüksek top eğilmesiyle bu konuda E-50M'den üstün. STB-1 hızlanma olarak E-50M'den biraz daha iyi olsa da çokta fark olduğu söylenemez. STB-1 kamuflaj olarak E-50M'nin önünde. Delme konusunda E-50M 268mm delerken APCR mermi kullanıyor ve STB-1'in önünde. Görüş menziliyse STB-1'in 10m gerisinde.


STB-1 vs 121


Taret zırhı olarak 121'in gerisinde kalan STB-1 gövde zırhı konusunda aynı seviyede. STB-1 top eğilme konusunda 121'i yerin dibine sokuyor tabir-i caizse. Eşit delme değerlerine sahip olsalar da 121 AP mermi kullanan tek orta tank olarak tüm orta tankların gerisinde. Hızı ve hızlanması STB-1'den yavaş olan 121 top isabeti ve mermi sapması açısından STB-1'den kötü durumda. STB-1'in 390 ort. hasarına karşın 121 440mm delmeyle tüm orta tankların içinde en iyisi. 121'in görüş menzili ise 10m eksik STB-1'den. Kamuflajı STB-1'den iyi olan 121 büyük gövdesi yüzünden saklanması zor bir tank olabiliyor.


STB-1 vs FV4202


Eşit namlu eğilmeleri olan 2 tanktan STB-1 basık silüeti sayesinde FV'nin biraz önünde. Hız ve hızlanma olarak FV'ye fark atan STB-1 görüş menzili konusunda FV'yle aynı değerde seyrediyor. FV taret zırhı olarak daha iyi gibi gözükse de STB-1'in eğimli tareti daha efektif kullanılabiliyor. Bu konuda sayısal değerler anlamını yitiriyor. FV'nin şu an en büyük dezavantajı gold mermisinin HEAT değil HESH olması. Bu da gold mermi kullanmanız gereken yerlerde FV'yi zor duruma sokabilir. Standart mermi delmesi 268mm olan FV APCR mermi tipini kullanıyor. FV'nin isabeti ise STB-1'den daha iyi durumda.


STB-1 vs M48 Patton


Taret zırhı konusunda Patton'dan ileride olan STB-1 görüş menzili konusunda Patton'un 10m gerisinde. Hızları yakın olsa da hızlanma konusunda STB-1 biraz daha iyi. Ort. hasarları eşit olsa da Patton ort. 268mm delmeli APCR mermi tipini kullanıyor ve STB-1'in 10mm önünde. Ayrıca hareketli atış konusunda Patton çok daha önde. Yüksek silüeti ve kamuflaj değerlerinin kötü oluşu STB-1'i daha üstün kılıyor.


Not:BatChat tamamen farklı bir stil gerektirdiğinden karşılaştırma yapmayı uygun görmedik. Ona ayrıca BatChat incelememizde değineceğiz.









22 Şubat 2015 Pazar

Biz Kimiz

Hedehey


Herkese Merhaba;

Bu günden itibaren ben de blog sayfamızda ve Youtube  kanalımızda aktif olarak paylaşımlar yapmaya başlayacağım.

Adım Doğu, 27 yaşındayım ve aslen Elektrik Mühendisi olsam da başka bir sektörde kendi işimi yapıyorum. Dolayısıyla da oyunu oynamaya daha çok vakit bulabiliyorum. Tam bir oyuncu ve oyunseverim. Bu zamana kadar yüzlerce tek kişilik oyun ve bir kaç popüler online oyunda iddialı seviyelerde oynamanın yanı sıra; bu oyunlarda Adminlik vb. görevlerde bulundum ve Altın Örümcek ödüllü bir oyun sitesinde inceleme ve strateji/rehber yazarlığı yaptım.

Yaklaşık 1,5 yıldır World of Tanks oynuyorum. Bu oyun için çok uzun bir süre teşkil etmese de; tavlayı bile gazozuna oynamayı sevmeyen yapımdan ötürü, başladığım günden itibaren oyunculuğumu ve oyun bilgimi geliştirmek için sürekli bir çaba içindeyim. Bu sebepten de çok iyi olmasa da naçizane ortalama üstü bir oyunculuğum olduğuna ve doğru bilgiyi seçip, aktarabilecek oyunculuk tecrübesine sahip olduğuma inanıyorum.

World of Tanks maceramdan da kısaca bahsetmek gerekirse; Daha önce oynadığım oyunlardan gelen tecrübem sebebiyle ilk katılacağım klandan ayrılacağımı düşünerek, acemiliği atmak adına bir aylığına inaktif bir yabancı klana katıldım. Bu süre bitince ilk işim ise yaklaşık bir sene önce JCK4L klanına katılmak oldu, şu anda ise gururla JCKAL klanının diplomatlığını yapmaktayım. Aynı zamanda Detanoks'la aynı takıma mensup bir ESL oyuncusuyum.

Bir blog açma fikrini Detanoks'tan ilk duyduğumda çok ilgimi çekti. Malumunuz kendisi zaten forumda ve imkan bulabildiği her ortamda her soruya cevap vermeye çalışan biridir ve benim daha kendisini bizzat tanımadan önce bile JCK4L'ı tercih etme sebebimdir. Çekinmeden, hatta bilakis gururla söyleyebilirim ki hem dostum hem de hocamdır. Bu fikri de bana iletince zaten görevim gereği bir yandan kendi oyunculuğumu geliştirirken, bir yandan da klanıma ve ulaşabildiğim diğer oyunculara yardımcı olmaya çalıştığım için balıklama dalmak istedim.

Umarım bu çabalarımız birilerine ulaşır ve bugün bu bilgilerden faydalanacak oyuncular, ileride yanımıza yoldaş olarak katılırlar.


Saygı ve Selamlarımla



_______________________________________________________


Detanoks


Herkese merhaba arkadaşlar. Beni bir kısmınız World of Tanks'tan Detanoks ismiyle tanıyorsunuz. Kendimden kısaca bahsedecek olursam. İsmim Yağız.26 yaşındayım. Bursa'da yaşıyorum. Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisiyim.


Oyun içi geçmişimse öncelikli olarak bulunduğum klanlardan başlarsam ilk olarak RDR3 ve -RDR-'de ikinci komutanlık yaptım. Sonrasında RBULL'u kurduk ve en nihayetinde 10-15 kişilik bir kadro JCKAL'a geçtik. Hala da JCKAL klanının ikinci komutanlığını yapıyorum.


Neden blog açma ihtiyacı duyduk?


Öncelikle bu blogu niye açtığımızdan bahsetmek istiyorum. Ben oyuna yeni başladığımda tamamıyla bilgisiz ve nereye bakacağımı bilemez haldeydim. O zaman şimdiki İngilizce'ye de sahip olmadığımdan en büyük sıkıntım Türkçe kaynak eksiğiydi. Şu an ki durumuma ulaşmam için İngilizce bilen ve kaynaklar elinin altında olan yabancı oyunculardan çok daha fazla efor sarfetmem gerekiyordu ve bir sürü kulaktan dolma bilgiyle dolmuştum ilk birkaç ayımda özellikle. 

Peki bu cahiliye devri dediğim süreci nasıl tersine çevirdim. En klişe söylemiyle bol bol maç tekrarı seyrettim. İyi oyuncularla oynamaya çalıştım ve kendimi zorladım. Bunun büyük katkısını gördüm. Ama öğrenmem gereken bir sürü oyun mekaniği vardı ve oyun yapımcıları bunları çok sonraları eğitici video olarak yayımladı.


Nihayet büyüyen ve gelişmeye başlayan Türk Topluluğu bilinçlendikçe Twitch yayınları, görüntülü ve sesli eğitimler, forum içi bilgilendirmeler de arttı. Ama bu işi layıkıyla düzenli yapabilen hala çok az kişi var. Hal böyleyken kendimize durumdan vazife çıkarmamızdan ötürü bu blogu açmaya karar verdik. Burası hem bilgi kirliliğinden uzak,oyun hakkında bilgili arkadaşların yazılarını paylaşabileceği bir alan olsun istedik ve Hedehey'le beraber blogumuzu açmaya karar verdik.


Bu blogda neler yapılacak?


Başlangıçta Seviye 10 tankların yazılı incelemelerini ve videolarını paylaşacağız. Bu sırada genel mekanikler ve oynanış stilleriyle alakalı videolar da çekip oyuncuları bilgilendirme amacındayız. Blogtaki yazılarsa tankların teknik özellikleri ve oyun hakkında 0'dan başlayan bir oyuncunun gelişimine katkı sağlayacak şekilde teknik bilgiler içerecek.


Başlangıçta düzensizlikler,tecrübesizlikler olabilir.Şimdiden bunun için herkesten özür diliyoruz.


Hepinize iyi oyunlar dileriz.