30 Mart 2015 Pazartesi

Amerikan Seviye 10 Orta Tank M48A1 Patton

World of tanks oyununda arka plana itilmiş M48A1 Patton tankında bahsedelim istedim bu yazıda.
Tamamen oyuncu performansına göre cevap veren bir tank özelliği göstermekte.


Tankın Genel Özellikleri




Tankın genel özelliklerine bakıldığında tek cezbedici tarafı 420m olan görüş mesafesi. Bu mesafe oyunda standart bir tankın sahip olduğu en yüksek görüş mesafesi. Siluet olarak tank büyük bu nedenle spot yemesi daha kolay oluyor. Kamo değeri ise kendi sınıfında en berbat olanı.


Tankın serisi gerçekten zevkli tanklar içeriyor.
Serisinden bahsedecek olursak; T2 Medium(Tier II) - M2 Medium (Tier III) - M3 Lee (Tier IV) bu 3 berbat tankı geçtikden sonra seri gerçekten güzelleşmeye başlıyor. Tier V - VI seri içinde bir gurupta tutulabilir. Tier VII - VIII - IX bunlarda ayrı bir grup olarak değerlendirilebilir çünkü grup grup karakteristikleri birbirine yakın özellik gösteriyor.
M48A1 Patton (Tier X) bu tankı aldığınızda ise sudan çıkmış balığa dönebiliyorsunuz. Tamamen seride oynamaya alıştığınız tarzın dışına çıkan bir tarza bürünüyor tank. Bunun nedeni ise tankın tier olarak büyümesine karşın karakteristik özelliklerinin düşüş göstermesi oluyor.


Gelelim Tankın Topuna




Tank son top takılı olarak gelmiyor, son topu kasmanız gerekiyor. 45k Exp 325k Kredi ödedikten sonra tankınıza topunu takıp zevkle sürmeye başlayabiliyorsunuz.
Top olarak rus orta tanklarından daha geç doldurma süresine, diğer orta tanklar ile yaklaşık olarak aynı doldurma süresine sahiptir. Dakika başına hasarı hiç modulsüz sadece %100 mürettebat ile 2773 oluyor ki bu gayet yeterli bir değer bir orta tank için.


Mermileri ayrı ayrı incelersek


APCR
Delme Değeri: 268
Mermi Hızı: 1478 m/s


HEAT
Delme Değeri: 330
Mermi Hızı: 1173 m/s


HE
Deleme Değeri: 53
Mermi Hızı: 1173 m/s


Top eğimi gayet iyi -9 / +19


Zırh




Zırh olarak tanktan çok beklenecek birşey yok ve resimdeki gibi zırh modellemesi yapılmış. Modellemeye göre ben çıkayım şu mermiyi sıkayım gelenide sektiririm mantığı biraz yanlış oluyor. Daha çok şu mermiyi sokayım geleni de inşallah düşman sokamaz mantığında oynanmalı.


Hız / Manevra Kabiliyeti


Tankın hızlanması gayet iyi, zenimden çok fazla etkilenmiyor. Düz yolda 40 - 45 km/sa değerlerini rahatlıkla yakalıyor. Yokuş tırmanırken biraz zorlanıyor ve baya bir hız değeri kaybediyor ortalama olarak 20 km/sa değere gerileyebiliyor.


Mürettebat


Tankımızda 4 mürettebat bulunuyor. Komutan - Topçu - Sürücü - Yükleyici mürettebat olarak olarak görevlendirilmiş. Yükleyici aynı anda Radyocu görevini de üstleniyor.


Kamuflaj


Tank kendi sınıfının en berbat kamuflaj(kamo) değerine sahip. Alman E 50M tankının bile gerisinde kalıyor.




Artıları - Eksileri


ARTILARI
- 420m standart görüş mesafesi
- Top eğimi (-9)
- İyi hasar değeri ve accuracy.


EKSİLERİ
- Büyük silüet
- Zayıf zırh
- Düşük camo değeri
- Ortalama hız


KULLANICI TAVSİYELERİ


Mürettebat




Belirtilen skiller kesin olarak bulunması gerektiği düşünülmekte, kalan skilleri kullanıcının oyun tarzına bırakılmaktadır. Skill dizimine göre modul ve sarf malzemesi dizilimi oluşturmalıdır kullanıcı.


Modul


Top sürgüsü ve düşey dengeleyici kesinlikle önerilmekte optik yerine farklı bir opsiyon olarak havalandırma kullanılabilir.
Kendi kullandığım Mürettebat - Modul - Sarf Malzemesi dizilimi ve Yorumlarım




Kullandığım mürettebat - modul - sarf malzemesini max dakika başına hasar, mürettebat skili olmadan max görüş mesafesi ve max hareketli atış kabiliyetine sahip olsun diye böyle bir setup kullandım. Büyük tamir çantasını biraz daha hızlı tamir etsin diye kullandım.


Tank çevir-at ve çık-at durumlarını çok rahat kıvırıyor.
En büyük avantajı görüş mesafesi olmakla beraber düşmanı açmada çok avantajlı durumda oluyorsunuz ama  spotu yaparken kendinizin spotlanmasına da nerdeyse kesin gözle bakmalısınız. Spotu yapar ama spotu yaparkende kamuflaj dezavantajından dolayı kendide spotlanır.
Zırhı hiç güven vermiyor. Kesinlikle hata affeden bir tank değil, hatalı davrandı iseniz sonucu genelde garaja dönmek ile sonuçlanıyor. Bu dezavantajlarına rağmen Dmg olarak çok gerilerde kalmıyor orta mesafe destek tankı olarak oynadığınız taktirde.


Diğer Orta Tanklar ile Karşılaştırılması


M48A1 Patton - Rus Orta Tankları


Tank çevirmekte rus tankları bir tik önde duruyor. top eğiminden dolayı arazi şartlarına M48 daha rahat uyum sağlıyor. Ruslar ile taret zırhına az da olsa güven verse bile M48 bu güveni veremiyor. Mermi başına hasar olarak M48 önde görünürken doldurma hızı olarak ruslar önde görünüyor.


M48A1 - 121


M48 top eğimi ile bu tankı geride bırakırken 121 mermi başına hasar ve dpm olarak M48i geride bırakmayı başarıyor. M48 aim zamanı olarak 121'in önünde.


M48A1 - Alman Orta Tankları


M48 top eğimi olarak almanları geride bırakırken, alamanlar isabet olarak M48i geçmeyi başarıyor.
Dpm olarak M48, E50Mi geçerken Leopardın gerisinde kalıyor.


M48A1 - STB-1
M48 top eğimi, taret zırhı olarak STB-1 nin gerisinde kalıyor. Top isabetinde ise M48 bir tik önde duruyor.


M48A1 - FV4202


İngiliz orta tankı amerikan orta tankının muadili olarak yapılmış gibi duruyor. M48in FVyi geçebildiği tek nokta görüş mesafesi.


Yazımızı WG'nin M48 için yapmış olduğu video ile tamamlayıp iyi oyunlar dilekleri ile kapatalım.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder