21 Mart 2015 Cumartesi

Rus Seviye 10 Orta Tank T-62A



Standart savaşların ve klan savaşlarının göz bebeği olan rus orta tank ailesinin bir üyesi olan T-62A, ruslara özgü yükleme hızı, taret zırhı ve daha birçok artısıyla oynaması belki de en kolay, en zevkli ve savaş içerisindeki rolü en önemli olan tanklardan biri diyebiliriz.

Gelin tankın teknik özelliklerine kısaca göz gezdirelim.

Tank Özellikleri:

shot_069.jpg

İlk Bakış:

Bir orta tanktan istediğiniz neredeyse herşeye sahip olan T-62A, kendisinden sonra gelen diğer kardeşlerine biraz boyun eğmiş gibi dursa da karakteristik özelliklerini hala taşıyor. Mükemmele yakın taret zırhıyla, yükleme süresiyle ve manevra kabiliyetiyle standart savaşlarda tabiri caizse “akıyor”. Ayrıca klan savaşlarında da toplu baskın yapacaksanız bu tankla takım oyuncusu kimliğine de bürünebilirsiniz.

Silahın eğilme/yükselme derecesi: -5°/+17°
Kamuflaj: Orta tank için iyi seviyede
Ortalama tamir masrafı: 25 000 kredi
Artıları:

-Mükemmel taret zırhı ve manevra kabiliyeti
-Spot yapmadaki başarısı
-Yükleme süresi ve iyi bir ortalama hasar
-Her mesafeden ort. üstü performans vermesi

Eksileri:

-Rus muadillerine kıyasla düşük hız ve kamuflaj değeri
-Tankın çabuk alev alması
-Namlusunun eğilmemesi
-Zayıf gövde zırhı ve kolay modül hasarı alabilmesi

Üstlenebileceği Roller

1-Destekçi 2-Spotter 3-Uzun mesafe nişancısı 4-Yakın mesafe savaşçısı

Mürettebat:
1. Komutan(Aynı zamanda Radyocu)  
2.Topçu

3.Sürücü

4.Yükleyici

Tavsiye edilen mürettebat yetenekleri ve ekipmanlar

Komutan(Radyocu): 6.His /  Durumsal Farkındalık / Keşif / Kamuflaj

Topçu:                    Kamuflaj/ Anlık Atış / Tamir / Belirlenmiş Hedef

Sürücü:                   Kamuflaj/ Konforlu Yolculuk / Tamir / Kamuflaj

Yükleyici:               Kamuflaj/ Güvenli Depolama/ Tamir / Yangın Söndürme

Donanım: / / ( veya )

Sıkça Sorulan Sorular:

“T-62A’mı Obj140 mı? Önce hangisini açalım?”
Önce hangisini açtığınızın hiç bir önemi yok. Ama birini açtıysanız diğerini de açın benim tavsiyem. Çünkü inanılmaz benzer tanklar ve ikisinin de benzer yönlerde artıları ve eksileri bulunuyor. Bu durumda ikisinin maç içinde yapabildikleri ve oynadıkları rolde benzerlik gösteriyor. Ama hız ve namlu eğilmesi açısından biraz daha önde olan Obj140’ı önce açmak düşünebilir. Bu biraz “L.Messi mi daha iyi C.Ronaldo mu?“ gibi bir soruya benziyor. İkisinden de pişman olmayacağınızın garantisini verebilirim.

“Bu tanka ne modül takayım? Hareketli atışı iyi gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?”

Düşey dengeleyici hareketli atış ve odak dağılması için çok önemli ama tankın hareketli atış başarısı bu modülü takmasanız dahi göz dolduruyor. Ama ben kendi tankımda düşey dengeleyici kullanıyorum. İlla ki havalandırma takmak niyetindeyseniz size kombolu bir tüyo vereyim. mürettebata silah arkadaşlığı tamir ve komutana her derde deva, erzak kısmına yangın söndürme yerine ekstra savaş azığı ve modüllere havalandırma takarsanız mükemmel bir yükleme süresine ve tankın tüm agresif özelliklerine uygun bir dizayn oluşturmuş olursunuz.

Zırh Şeması:

Fotoğrafı büyütmek için tıklayınız.

Tankın mükemmel bir taret zırhının olduğunu defalarca kere söyledik. Gövdesiyse aynı mükemmeliğin yakınından bile geçemiyor maalesef. Tabii ki bol RNG’li tanklardan olduğu için ilginç yerlerinden sektirebilse de, kendinizi korumazsanız mermiyi içinizde hissedeceğinizden kuşkunuz olmasın.

Benzer işi yapabilecek aynı sınıftaki diğer tanklarla karşılaştırma:

T-62A vs Obj-140/430

Her iki tanktan da yavaş olan T-62A, kamuflaj değerleri olarakta 2 tankın gerisinde kalsa da zırh konusunda bu 2 tanktan biraz daha iyi özellikle Obj-140’tan ve canı 50 puan daha yüksek. Topları aynı fakat en iyi odağa sahip T-62A şu anda. Görüş mesafeleri eşit fakat spot gerekiyorsa maalesef öncelik diğer ruslarda.

T-62A vs E-50M

Ort hasarı T-62A’dan yüksek olan E-50M yükleme süresinde Rus rakibinin gerisinde. Hızlanma konusunda T-62A daha iyi gibi fakat son hızda E-50M önde. Zırh konusundaysa E-50M taretten yese de gerek gövde zırhı, gerekse topuyla T-62A’yı gerek bırakmıyor. Kamuflaj konusundaysa tabii ki Rus tankımız önde.

T-62A vs Leopard-1

    Yükleme süresi olarak önde olan T-62A, ort. hasarda Leo’nun gerisinde. Leo’dan oldukça yavaş olan T-62A, Leo’nun kağıt zırhına bakılınca güven veriyor. Namlu eğilmesi konusunda ve temel görüş mesafesinde de Leo önde. Kamuflaj konusundaysa Leopard 1 biraz önde.Ama Leo’nun aksine T-62A’yle daha agresif bir oyun tarzı benimsemek mümkün.

    T-62A vs M48 Patton

    Amerikanların spotçu çocuğu olarak doğan Patton görüş mesafesi ve namlu eğilmesi olarak T-62A’nın önünde olsa da zırh, hızlanma ve agresif oyun tarzında minik Rus’umuz gücünü ortaya koyuyor. Ort. hasarda geride kalan T-62A, yükleme sürelerinde 2 saniye civarı bir fark atıyor rakibine. Kamuflaj konusundaysa Patton biraz geride.

T-62A vs 121

Zırhları birbirine yakın olsa da hızlanma ve namlu eğilmesi konusunda T-62A açık ara önde. Ort. hasarda 121 fark atıyor ama T-62A silahın odaklamasında ve sapmasında 121’i amiyane tabirle “tokatlıyor”. Kamuflajları neredeyse aynı seviyede olsa da T-62A düşük silüetiyle daha avantajlı durumda. Tabii ki standart mermi olarak 121’in AP, T-62A’nın da APCR kullandığını da unutmadan söyleyelim.

T-62A vs STB-1

T-62A her ne kadar zırhı konusunda önde olsa da namlu eğilmesi ve arazi kullanımındaki rahatlık konusunda STB-1’in gerisinde. STB-1 ise hem silahının o lanet sapmasıyla hem de kağıt üzerindeki değerleriyle T-62A’nın gerisinde kalıyor. Hızlanmaları ve manevra kabiliyetleri birbirine fark atmasa da STB-1 görüş menziliyle biraz daha önde. Kamuflaj değerlerinde T-62A biraz daha iyi.

T-62A vs FV4202

FV4202’yle kıyaslayınca bambaşka iki tank. Hızı 40km/h saat olan FV bayağı bir geride ve taret zırhı da kötü. Bir tek ön gövde zırhı var elle tutulan ama onu da delmek çok zor değil T-62A’yla aynı kaderi paylaşıyorlar diyebiliriz. FV’nin namlu eğilmesi ve görüş mesafesi daha iyi. T-62A ısıran, saldıran bir tankken, FV daha yavaş ve naif kalıyor. Aslında stil farkı nedeniyle Rusçukla kıyaslamak pek doğru değil. Ama aynı sınıfta oldukları için karşılaştırma yapma gibi bir zorunluluğumuz var.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder