21 Mart 2015 Cumartesi

Rus Seviye 10 Orta Tank Object 140


WoT’ta Rus Orta tanklarının şanı ve popülaritesi tartışılmaz. Bunun en büyük sebebi de bu tankların hiç bir görevin en iyisi olmayıp, hemen hemen her görevde çok iyi olmaları; bu çok yönlülükleri sayesinde maçta nerede açık varsa orayı kapatabilmeleri. Bu makalede de kişisel favorim olan Object 140’ı artıları ve eksileriyle inceleyeceğiz.
8ecCSCM.jpg


Genel Bakış


obj140genel.png


Object 140’ta genel olarak muadilleri T-62A, Object 430 ve Object 907’den çok ufak farklarla ayrılsa da bahsettiğimiz karakterden şaşmıyor. Uzak mesafe atış desteğinden, aktif ve pasif tespite, maç başında ileri bir noktayı ele geçirmeden, hat arkasına sızmaya ve hatta uygun zaman ve düşmana karşı kafa kafaya girip çarpışmaya kadar her görevi yapmaya hazır ve müsait olan bu tankın özelliklerini, muadilleriyle beraber kıyaslayarak inceleyelim.


Hayatta kalma ve korunma


Obj140 55 km/h gibi çok iyi bir azami sürat değerine sahip. Çeviklik olarak her ne kadar Motor Gücü/Ağırlık oranı ve zemin direnci sebebiyle muadillerinden çok az daha zayıf olsa da (T-62A ile kafa kafaya), buna rağmen yine de çok iyi bir çevikliğe ve 54 derece/saniyelik dönüş hızına sahip. Küçük bir siluete sahip ve kamuflaj değerleri de muazzam (Obj430, Obj907 ve BatChat’ten sonra çok az bir farkla 4. sırada). Zırhı ise beklenildiği üzere yuvarlak ve 240mm’lik ön taret zırhının sektirmeleri dışında sizi büyük kalibreli silahlardan koruyamayacaktır. Ayrıca taretin üst bölgesi oldukça zayıf ve gövdeden girecek atışlarda da ufak yapısı sebebiyle sık sık mürettebat yaralanması ve özellikle mühimmat deposu hasarına hazırlıklı olun. Bütün bunlara rağmen ön gövdenin oldukça açılı olması, sağlam ön tareti ve T-62A’ya kıyasla topun 1 derece fazla eğilmesi uygun bir çok noktada gelen atışları sektirme şansı tanıyor. Can olarak da 1900 ile muadilleri arasında Obj430 ile birlikte en az cana sahip olan Rus orta tankı.


OBJ140ARMOR.png
Topu ve Ateş Gücü

obj140top.png


Muadilleriyle aynı Topa sahip (907’nin topu farklı ama özellik olarak hemen hemen aynı) olan Obj140; biraz düşük bir ortalama hasara, hareketli atışta da, uzak mesafe atışta da çok iyi bir isabete ve muazzam bir dakika başı hasara sahip. Ortalama hasarının düşük olması Peek-a-boo dediğimiz çıkıp bir mermi atıp geri saklanma durumlarından olabildiğince kaçınılması gerektiği anlamına geliyor. Bu topun asıl gücü peş peşe saydırma şansı yakalanıldığında seri atışlarla karşıdaki tankı eritmek, her atışta yeniden kritik hasar ve yangın şansı yakalamak ve düşmanı sürekli paletli olarak tutabilmekte.


Topunun, muadillerine kıyasla 1 derece daha fazla eğilmesi (-6 derece); yeri geldiğinde diğerleriyle yapamayacağın bir atışı yapma, yeri geldiğinde de diğerleriyle yapabildiğin aynı atışı gövdeni saklayarak yapabilme açısından genel olarak olmasa da bazı haritalarda gerçekten farkını gösteriyor, diğer Rus orta tankları oynarken de kendisini aratıyor. Alışmak adına oynanılması gereken bölge ve noktaların değişmesi anlamına gelebiliyor.


Diğer Özellikleri

400 m’lik nominal görüş mesafesi ve 730 m’lik radyo mesafesi gayet yeterli.


ARTILARI:


  • Yüksek dakika başına hasar değeri
  • Yüksek azami hızı ve çevikliği
  • Orta tank standartlarında güçlü taret zırhı ve yeterli gövde zırhı
  • Küçük silueti ve iyi kamuflaj değeri


EKSİLERİ:


  • Taret tepesinin beklenmedik derecede zayıf olması
  • Çok sık mühimmat ve mürettebat hasarı alması


Tavsiye Edilen Mürettebat Yetenekleri:


Komutan / Radyo
6. His
Kamuflaj
Dur. Fark.
Silah Ark.
Nişancı
Anlık Atış
Kamuflaj
Tamir
Silah Ark.
Sürücü
Konf. Yol.
Kamuflaj
Tamir
Silah Ark.
Yükleyici
Güv. Dep.
Kamuflaj
Tamir
Silah Ark.


Tavsiye Edilen Modüller:


/ / ( veya )


BENZER TANKLARLA KARŞILAŞTIRMA


Object 140 vs T-62A


Diğerini kötüleyemeyeceğimiz kadar ufak farklarla ayrılıyorlar. T-62A çok az daha isabetli bir topa, daha seri dönüş hızına, daha sağlam tarete ve 50 can fazlasına sahipken; Object 140 daha hızlı, daha atik, boyutu ve kamuflaj değeri daha avantajlı ve ön gövdesi biraz daha açılı (bu farkların çok ufak olduğunu tekrar belirtmekte fayda var). Asli farklar ise Object 140’ın 1 derece daha çok eğilen topu ve T-62A yanmaya daha meyilliyken, Object 140’ın mühimmat hasarına daha meyilli olması.


Object 140 vs Object 430


Yine ufak farklarla 140 daha isabetli bir topa sahipken, 430 daha seri atıyor. 430’un gövde zırhı daha sağlam. 140 ise daha çevik ve topu 1 derece daha fazla eğiliyor.



Object 140 vs 121


121 Yüksek Ortalama hasarı ve biraz daha sağlam gövdesiyle kazanırken. Kazık gibi eğilmeyen ve yükselmeye tareti, biraz daha hantal olması ve görece taret zırhıyla kaybediyor.


Object 140 vs Leopard 1


Object 140, Zırh, Dakika başına hasar ve hareket halindeki isabetliliğiyle kazanırken; Leopard 1, Yüksek ortalama hasarı, genel isabetliliği, muazzam top eğilmesi ve süratiyle kazanıyor.


Object 140 vs STB-1

Object 140 büyük zırh farkı, atış sıklığı ve uzak mesafe atışları ile kazanırken; STB-1, yüksek ortalama hasarı ve muazzam top eğilmesi ile kazanıyor.

1 yorum :